Vraagtekens bij CDA: Blijdenstede komt dankzij zwijgende meerderheid?

Plan Blijdenstede.
Plan Blijdenstede.
Foto: Eigen foto

Ruinerwold – De oproep van het CDA om terug te gaan naar de tekentafel en een passend alternatief te vinden voor het torenhoge gebouw aan Dijkhuizen heeft geen gehoor gekregen in de raadsvergadering van 27 januari. Blijdenstede gaat komen, stelt het CDA teleurgesteld vast. En dat is volgens Gemeentebelangen met dank aan de zwijgende meerderheid gelukt, zo constateren de christendemocraten.

‘Het CDA heeft in diezelfde vergadering nogmaals benadrukt dat het proces voor de komst van Blijdenstede allesbehalve zorgvuldig is doorlopen. Naast de extreme hoogte (meer dan vier verdiepingen) wat compleet buiten het dorpse beeld valt, waren er nauwelijks inspraakmogelijkheden voor burgers,, schrijft de partij in een persbericht.

Bovendien werd, aldus het CDA, de inwoners min of meer verweten dat zij ‘te laat zouden hebben gereageerd’. Het CDA vraagt zich dan ook echt af hoe serieus inwoners nog worden genomen.

Gevaarlijke uitspraak

‘Daarnaast deed Pieter Groot van Gemeentebelangen een gevaarlijke uitspraak. Volgens Gemeentebelangen is er een zwijgende meerderheid die je ook een stem moet geven. Dat was voor hun de reden om voor te stemmen’, concludeert het CDA.

‘Conclusie: als je je stem niet laat horen, ben je dus automatisch voor? Wordt hier nu een nieuwe trend ingezet waarin gemeentebelangen centraal staan? In plaats van die van de burgers?’, vraagt het CDA zich af.

‘De impact van de zwijgende meerderheid is groot. En kan dus blijkbaar worden gebruikt om dingen erdoor te drukken. Dat betekent dat je als inwoner dus flink vinger aan de pols moet houden om alle gemeentelijke plannen te kennen en te volgen. Want voor dat je het weet staat er een torenflat in Zuidwolde, of is de drukke verkeersader door de Wijk een feit. Immers, wie zwijgt stemt toe’, zo besluit het CDA.

 

P.S: Het CDA liet maandag aan het eind van de middag weten dat bijgaand persbericht een opiniestuk is van Koop Drost. De inwoner van Zuidwolde is kandidaat voor de gemeenteraad en staat op een verkiesbare plek 3.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen