Handtekeningenactie tegen Blijdenstede loopt voorspoedig

Foto:

Ruinerwold – De tegenstanders van het nieuwbouwplan Blijdenstede aan Dijkhuizen, zijn vorige week een handtekeningenactie gestart. Zo willen ze de gemeenteraad laten zien dat er onvoldoende draagvlak is voor dit appartementencomplex. De raad beslist eind van de maand over het bestemmingsplan.

De initiatiefnemers van de handtekeningenactie zijn niet tegen een nieuw complex, maar vinden het huidige plan te massaal van omvang op deze locatie. Bovendien tast het de privacy van de bewoners aan de achterkant aan en zijn ze van mening dat de appartementen niet bijdragen aan meer betaalbare woningen voor jongeren en senioren. Eerder liet de PvdA vorige week al weten tegen het plan te zijn. Fractievoorzitter Mark Turksma gaf aan dat het huiswerk opnieuw moet worden gedaan en dat dan bij voorkeur ook het naastgelegen pandje, dat van de familie Klok is, meegenomen wordt in de planvorming.

Digitale actie

De actievoerders, onder aanvoering van de families De Boer en Kroes, zamelen de handtekeningen digitaal in. Tijdens de raadsvergadering van 15 december werd ingesproken door Trijnie de Boer, Arno Kroes en Aniek Snijder. Ze brachten hun bedenkingen met argumenten naar voren en kregen nogal wat vragen van raadsleden. Uit de antwoorden werd duidelijk dat de tegenstanders vooral bestaan uit omwonenden, maar dat er ook veel inwoners van Ruinerwold bedenkingen hebben bij de omvang van het plan. Wat de actievoerders betreft kan er gerust een bouwplan komen, maar dan maximaal 12 meter hoog en passend bij de rest van de bebouwing aan Dijkhuizen. Daarbij zou meer en beter moeten worden overlegd met de omwonenden én zouden de woningen betaalbaar moeten zijn.

Op de site www.blijdenstedenee.nl kan iedereen die tegen het huidige plan is, de petitie ondertekenen. Zondag aan het eind van de middag waren 248 van de 250 gewenste handtekeningen gehaald. Ook in Op ’t Wold van 12 januari wordt een formulier geplaatst voor de mensen die geen internet hebben. De actie duurt tot 20 januari.

Lees ook PvdA De Wolden: Blijdenstede Ruinerwold, mooi plan op de verkeerde plek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen