Steeds minder coronapatiënten in ziekenhuizen

Foto:

Meppel – Terwijl het aantal corona-besmettingen toeneemt, blijft het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen afnemen. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

In totaal lagen er gisteren 1481 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen en dat is 35 minder dan een dag eerder. Op de intensive cares lagen 405 coronapatiënten, tegenover 409 op vrijdag. Op de verpleegafdelingen 1076; een dag eerder waren dat er nog 1107.

Minder sterfgevallen
Ook het aantal gemelde sterfgevallen blijft dalen. In de afgelopen week zijn 122 sterfgevallen gemeld, gemiddeld ruim zeventien per dag. Dat is het laagste niveau sinds 3 november.

Meer besmettingen
Daartegenover staat dat het aantal nieuwe coronabesmettingen sinds vorige week weer flink toeneemt. In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 162.716 positieve tests. Dat komt neer op gemiddeld 23.245 nieuwe gevallen per dag. Dit is het hoogste gemiddelde ooit.

Minder ziekmakend
Het duurt meestal ongeveer twee weken voor een toename van het aantal besmettingen terug te zien is in de ziekenhuiscijfers. Of deze hoge aantallen coronagevallen ook voor een nieuwe golf ziekenhuisopnames zullen zorgen is nog afwachten. De omikronvariant van het virus, die nu de meeste besmettingen in Nederland veroorzaakt, lijkt volgens sommige studies minder ziekmakend.

Bron: NieuwsNL/ANP. Foto: Pixabay.

Dossier: Corona nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen