Humorvol kinderboek van Drentse auteur Kees Opmeer

Kees Opmeer.
Kees Opmeer.
Foto: Artizzl Media

Ruinen – Auteur Kees Opmeer uit Ruinen heeft een nieuw humorvol boek geschreven met de titel ‘Miss Poes’. Hij bedacht het verhaal in eerste instantie voor zijn kleinzoon, die vond dat er een boek van moest komen. Uitgeverij Scrivo Media uit Bennekom zorgde daar voor. Deze week mocht Kees Opmeer het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

‘Miss Poes’ beschrijft het wat trieste lot van hond Hek, die op een boerenerf aan een ketting ligt. Elke dag filosofeert hij over hoe hij zijn plaaggeest, poes Mirabel, te pakken kan krijgen. Maar zijn ketting geeft niets mee en Mirabel blijft altijd net buiten bereik. De hond besluit zijn dierenvrienden om hulp te vragen, waarbij uiteindelijk de oplossing uit onverwachte hoek komt.

Cover Mispoes!

Verrassende manier

Het verhaal wordt op een verrassende manier verteld vanuit het perspectief van de hond, een wat sullig type die zichzelf best een slimmerik vindt. De woordspelingen, taalgrapjes en verwijzingen maken het tot een vermakelijk boek. Toch zit er wel degelijk een serieuze boodschap in, want het verhaal gaat uiteindelijk over doorzetten, om hulp vragen én openstaan voor het ondenkbare.

Het boek, dat van leuke illustraties is voorzien door Dinie de Zeeuw, is bedoeld om voor te lezen aan kinderen vanaf ongeveer 7 jaar, of zelf lezen op AVI M5-niveau. Het is verkrijgbaar in elke (internet)boekhandel en kost 13,95 euro. Omdat de makers van het boek elke hond een beter leven gunnen dan aan een ketting, doneert de uitgever van ieder verkocht boek 1 euro aan het Provinciaal Drents Dierentehuis in Beilen.

ISBN: 9789491687822, uitgeverij Scrivo Media.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen