Jongeren in Meppel met moeite op school vanwege corona krijgen extra zorg en ondersteuning

Jongeren die vanwege corona moeite hebben op school kunnen extra zorg krijgen.
Jongeren die vanwege corona moeite hebben op school kunnen extra zorg krijgen.
Foto:

Meppel – De gemeente Meppel, scholen in de gemeente en zorg- en welzijnsorganisaties in Meppel gaan investeren in extra ondersteuning voor jongeren die het moeilijk hebben op school vanwege de coronacrisis. Er komt extra inzet van jongerenwerk, schoolmaatschappelijk werk en coaches om voortijdig schoolverlaten tegen te gaan.

De extra ondersteuning is mogelijk vanuit het Nationaal Programma Onderwijs, een regeling van de Rijksoverheid voor herstel en ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na corona. Meppel krijgt in het kader van dit programma ruim 880.000 euro. De financiering is beschikbaar voor de schooljaren 2021-2022 en
2022-2023 en kan aanvullend worden ingezet in alle vormen van onderwijs.

“De impact van corona op de jeugd mogen we niet onderschatten”, zegt wethouder Jaap van der Haar. “De groep die moeite heeft om naar school te gaan, is groter geworden. En de problematiek is verzwaard. Dat zien we ook terug in de wachtlijsten voor schoolmaatschappelijk werk en andere vormen van ondersteuning.” Met de extra middelen moet vertraging en schooluitval zoveel mogelijk voorkomen worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen