Weg lijkt vrij voor appartementencomplex Blijdenstede in Ruinerwold

Locatie Blijdenstede.
Locatie Blijdenstede.
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold – Het plan voor de bouw van appartementencomplex Blijdenstede in hartje  Ruinerwold kan wat het college van B en W betreft gewoon ongewijzigd doorgaan. De ingediende zienswijzen zijn allemaal ongegrond verklaard, het bestemmingsplan Dijkhuizen 28-30 wordt ongewijzigd vastgesteld.

Er werden acht zienswijzen ingediend op het ontwerp bestemmingsplan. Hiervan zijn, na overleg met de initiatiefnemer, twee zienswijzen ingetrokken. De klachten in de zienswijzen waren vooral gericht op de omvang van het gebouw. De hoogte, massa en uitstraling van het gebouw passen volgens een aantal klagers niet bij Ruinerwold, de planontwikkeling leidt tot overlast op de omgeving (verlies uitzicht, wateroverlast, lichtinval, privacy, verkeer en parkeren) en de planontwikkeling leidt tot waardevermindering. Ook wordt genoemd dat het achterliggende speelveldje kleiner wordt en wordt de vraag gesteld of het woonaanbod wel aansluit bij de behoefte in Ruinerwold.

Wat dat laatste argument betreft geeft het college aan dat het plan zowel door de gemeente als door de ontwikkelaar is besproken met Dorpsbelangen. „Dit plan blijft zo dicht mogelijk bij de wens van Dorpsbelangen om appartementen te realiseren, omdat hiermee de vraag naar appartementen (deels) wordt ingevuld. Het bouwplan dat met dit bestemmingsplan mogelijk wordt gemaakt bevat een gedifferentieerd woningaanbod.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen