Plannen voor bouw woningen aan Turflaan en Gedempte Hoofddiep

Plan voor twee woningen.
Plan voor twee woningen.
Foto: redactie

Zuidwolde/Kerkenveld – Er zijn plannen ingediend voor de bouw van twee woningen op de hoek Ommerweg-Turflaan in Zuidwolde en twee aan het Gedempte Hoofddiep in Kerkenveld. In beide gevallen moeten de bestemmingsplannen worden aangepast, wat het college van B en W betreft in gang kan worden gezet. De gemeenteraad moet akkoord gaan.

De twee woningen in Zuidwolde zijn gepland op het trapveldje achter het perceel Ommerweg 18a. Daarvoor moet de bestemming van de grond worden veranderd van ‘recreatie’ in ‘wonen’. Op het perceel Ommerweg 18 en 18a was nog maar een paar jaar geleden de groepsaccommodatie De Bosrand. Het bedrijf stopte in 2016. Daarna startte een onderneemster er een huis voor respijtzorg met gasterij en landwinkel, maar dit bedrijf ging al failliet voordat de zorg goed en wel was gestart. In 2018 werd het pand verkocht, nu woont er een gezin en is er een bedrijf in gevestigd. Het ontwerp-bestemmingsplan heeft eerder dit jaar ter inzage gelegen en daar kwam één zienswijze op. Daar is door de gemeente op gereageerd.

Kerkenveld

Het college kan zich ook vinden in het plan voor de bouw van twee woningen aan het Gedempte Hoofddiep in Kerkenveld. Op huisnummer  1 was vroeger een intensieve veehouderij gevestigd, maar het bedrijf is al jaren geleden gestopt. De bedrijfsbebouwing staat er nog. Volgens de ruimte-voor-ruimteregeling kunnen de woningen worden gebouwd als de bedrijfsgebouwen worden afgebroken. Ook staat er nog een bedrijfswoning met een agrarische bestemming. Die krijgt nu ook een woonbestemming.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen