Boekenzoeker Stella Leenders wint de Makkelijk Lezen Prijs

Zuidwolde/Ede – Stella Leenders uit Zuidwolde heeft de Makkelijk Lezen prijs 2021 gewonnen. Ze kreeg deze prijs voor haar werk als boekenzoeker bij IKC Het Groene hart en de bibliotheek in Zuidwolde. Als boekenzoeker zoekt Stella de meest geschikt boeken op voor kinderen om te lezen.

De Makkelijk Lezen Prijs is een aanmoedigingsprijs voor een persoon of initiatief, die zich op een bijzondere, onderscheidende wijze heeft ingezet voor kinderen die moeite hebben met lezen. Dit hoeft geen groot initiatief of werk te zijn maar wel waardevol genoeg om landelijk gekend en gewaardeerd te worden.

Recent initiatief

Het moet wel een recent initiatief zijn (gestart in de afgelopen twee jaar en nog steeds uitgevoerd of leverbaar) van bijvoorbeeld een auteur, leerkracht, onderzoeker, remedial teacher, leesconsulent, stichting of organisatie.

Iedereen kan een suggestie inzenden. Alle bijdragen gaan naar een deskundige jury. Zij maken hieruit een selectie en stellen een lijst samen van tien genomineerden. Daarna zullen zij stemmen wie de Makkelijk Lezen Prijs heeft gewonnen.

Makkelijklezen.nl, een online boekwinkel en magazine, is een initiatief van Uitgeverij Bontekoe, al 25 jaar specialist in ondersteunende materiaal voor kinderen met een leesbeperking en cursisten in het inburgeringstraject. Samen met de belangrijkste educatieve uitgevers kunt u eenvoudig zoeken en simpel bestellen uit een actueel, compleet aanbod.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen