De middenstrepen kleuren zelfs oranje in Koekange

Oranje middenstreepjes.
Oranje middenstreepjes.
Foto: Eigen foto

Koekange – De kop is eraf voor het Nederlands elftal. Gisteravond werd met 3-2 van Oekraïne gewonnen nadat de Oost-Europeanen van een 2-0 achterstand terugkwamen. Het zorgde overal in het land voor de broodnodige vreugde, want we kunnen in deze coronatijd wel een aantal opstekers gebruiken.

De oranjegekte is in alle steden en dorpen goed merkbaar, want veel straten zijn compleet oranje gekleurd en de vlaggetjes van die kleur zijn uitverkocht. Er wordt echter ook op subtiele manieren verwezen naar het EK voetbal, zoals in Koekange. De middenstrepen op de Dorpsstraat hebben daar een oranje kleurtje gekregen en leiden misschien wel naar EK Goud. Voor eigenaar Klaas Jan Scherff van de plaatselijke Coop een reden om te glimlachen, want zijn winkel is niet alleen in EK- en WK-tijd oranje gekleurd, maar ook alle maanden van het jaar. Net zoals collega Coop Koetsier in Ruinerwold natuurlijk.

Zijn er in De Wolden verder nog mooie en/of subtiele oranje uitingen? Aarzel niet en mail een leuke foto naar [email protected] . Altijd mooi om anderen deelgenoot te maken van leuke (oranje) initiatieven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen