Koekange viert een bescheiden dorpsfeest

Een ander dorpsfeest dan normaal.
Een ander dorpsfeest dan normaal.
Foto: Artizzl Media

Koekange – In Koekange staat normaal gesproken een dorpsfeest van veen week lang op de agenda, maar net als vorig jaar is het nu allemaal anders. Gelukkig wordt er wel een en ander georganiseerd, al is het nu op bescheiden schaal.

Koekange bijt komend weekend het spits af met twee dagen coronaproof vertier. Voor de jeugd van 13 tot en met 17 is er vrijdagavond bubbelvoetbal en archery attack. Het voetballen met een ene grote bubbel om de spelers heen, is welbekend, maar archery attack is wat onbekender. Dat is een spel dat een kruising is tussen boogschieten en trefbal. Bij deze spelen is geen publiek toegestaan.

Trappen en raadsels

Zaterdag 19 juni staat ‘happen, trappen en raadsels’ op het programma. Het is een route van 35 kilometer die per fiets wordt afgelegd (kinderen 15 kilometer) waarbij raadsels en eten en drinken elkaar onderweg afwisselen. Wie onderweg wil picknicken, lunchen of borrelen, kan dat onderweg ook doen, maar moet dan zelf de ingrediënten meenemen. Start tussen 12.30 en 14.30 uur bij dorpshuis De Schakel.

Zaterdagavond  wordt een quiz/bingo gehouden. Niet in een grote feesttent, maar gewoon bij de mensen thuis. Deelnemers moeten zelf een bingokaart maken en insturen voor 19.00 uur, waarna om 20.30 uur de livestream begint. Prijzen worden alleen in het eigen dorp bezorgd. Alle info over dit feest is te vinden op www.koekangerfeest.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen