Crowdfunding gestart voor Roekpad in Echten

Kabelbaan in het Roekpad.
Foto: Artizzl media

Echten – Stichting Kraaienbosch in Echten is een steunactie via internet begonnen voor de renovatie van het speel- en ontdekkingspad het Roekpad. Het pad is zeven jaar gelden gerealiseerd door de stichting en werd met het jaar populairder bij kinderen uit de wijde omgeving.

Het Roekpad ligt in het oude landgoedbos naast Huis te Echten, waar Visio is gevestigd. Vrijwilligers werkten zij-aan-zij met bedrijven om er een uitdagend pad van te maken, dat ook geschikt werd voor de mensen met een visuele- en verstandelijk beperking die dagelijks bij Visio komen.

Veiligheidsrichtlijnen

De speelattributen zijn door de vrijwilligers zelf gemaakt, maar vorig jaar werd duidelijk dat een aantal toestellen niet meer voldeed aan de huidige veiligheidsrichtlijnen en weggehaald moest worden.

De stichting heeft er altijd naar gestreefd dat het Roekpad voor iedereen toegankelijk moet zijn, dus is er geen entree en dus geen inkomsten voor de stichting. Daarom doet de stichting nu een beroep op de mensen. „Wilt u ons steunen, zodat wij ons doel kunnen realiseren! Een beleefpad in Echten midden in de natuur, waar kinderen heerlijk met elkaar buiten kunnen spelen, uitgedaagd worden en wat toegankelijk is voor iedereen.” De stichting Kraaienbosch heeft een actie aangemaakt op www.steunactie.nl, waar tot op zondagavond 1760 euro van de benodigde 40.000 euro was gedoneerd. Ga daarvoor naar https://steunactie.nl/actie/help-het-roekpad-in-echten

Reacties

Cookieinstellingen