Fototerugblik op negen jaar Roger de Groot als burgemeester

Zuidwolde – Tijdens een buitengewone openbare raadsvergadering nam Roger de Groot zaterdag afscheid als burgemeester van de gemeente De Wolden. Per 1 juni 2021 gaat hij aan de slag als burgemeester van de gemeente Noordoostpolder. De raad en collegeleden blikten samen met de commissaris van de Koning in Drenthe en andere genodigde gasten terug op het burgemeesterschap van Roger de Groot.

De bijzondere raadsvergadering was niet toegankelijk voor publiek en pers, maar was via de livestream te volgen op internet. De Groot nam vrijdag ook al afscheid van zijn Drenthe collega’s en relaties. Dat gebeurde met een drive-through bij het gemeentehuis. De relaties uit Overijssel krijgen ook de komende tijd met Roger de Groot te maken, omdat de gemeente Noordoostpolder ook aangesloten is bij de Regio Zwolle.

In bijgaande slideshow is nog even te zien wat voor een burgemeester Roger de Groot voor De Wolden was. Van de oversteek met het pontje bij Fort tot de vele bezoeken aan echtparen en 100-jarigen. Roger de Groot wordt op dinsdag 1 juni geïnstalleerd als eerste burger van de gemeente Noordoostpolder. Die plechtigheid is ook via livestream te volgen, maar dan op de site van de gemeente Noordoostpolder: http://www.noordoostpolder.nl

Roger en Berthilde de Groot verhuizen te zijner tijd naar Emmeloord, de grootste plaats in de nieuwe gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen