Vrijwilligers voor bestuur van Huus voor Sport en Cultuur gezocht

Visual van het Huus.
Visual van het Huus.
Foto: Gemeente

Zuidwolde – In Zuidwolde wordt een nieuw Huus voor Sport & Cultuur gerealiseerd. Het Huus biedt onderdak aan gebruikers van de sporthal, gym- en turnzaal, een klein theater en beschikt over een bar- en café functie en diverse mogelijkheden voor het tijdelijk huren van zalen/vergaderruimte.

Er zijn diverse vaste huurders, zoals de Bibliotheek. Het HSC zal zich ontwikkelen tot dé ontmoetingsplek voor jong en oud. Dé plek voor sportieve, culturele en maatschappelijke activiteiten in Zuidwolde.

Om die ontwikkeling tot stand te brengen, wordt gezocht naar enthousiaste en gemotiveerde bestuurders voor de stichting die het HSC bestuurt, /beheert, exploiteert en in eigendom heeft. Het stichtingsbestuur is belast met de aansturing van de stichting. Het bestuur stelt het beleid op en vast. Het bestuur is belast met de continuïteit van de bedrijfsvoering en geniet op dit gebied, behoudens wettelijke voorwaarden, autonomie. Het neemt beslissing en stuurt de uitvoering aan. Als bestuur ben je de schakel tussen het HSC en de gemeenschap. Samen met de gebruikers stel je een eigen visie en strategie op, om die vervolgens te vertalen naar uitvoering.

Er zijn taken die vastliggen, maar er is ook heel veel dat nog ontwikkeld moet worden. Een flinke uitdaging, heel dynamisch en heel divers!

‘Ben jij die pionier die wij zoeken? Ondernemend en met het brede maatschappelijk doel voor ogen? Ben jij iemand die nieuwe wegen zoekt en tegelijkertijd de financiële en functionele basis van het HSC borgt? De functie van voorzitter en penningmeester zijn reeds ingevuld. Wij zijn nog op zoek naar een secretaris en 2 tot 4 algemene bestuursleden, met als aandachtsgebieden, personeelszaken, huisvesting/facilitair, juridisch, programmering/activiteiten en communicatie. Het betreft niet betaalde functies.’

Voor meer informatie of vragen over kan contact worden opgenomen bij Pascal Schrik, projectleider Huus voor Sport & Cultuur. Pascal is te bereiken via telefoonnummer 14 0528.

Interesse

Stuur je CV en motivatie voor 18 juni 2021 naar Pascal Schrik, [email protected]. Op 25 juni 2021 voeren we ’s morgens, van 9.00 tot 12.00 uur, gesprekken met de kandidaten in ontmoetingscentrum De Boerhoorn. De selectiecommissie bestaat uit de voorzitter en penningmeester van Stichting Huus voor Sport & Cultuur De Wolden en twee medewerkers van gemeente De Wolden.

Algemeen profiel bestuurders

Je bent ondernemend met gevoel voor maatschappelijke belangen
Maatschappelijke betrokkenheid in gemeente De Wolden heeft de voorkeur

  • Je weet waarvoor je staat, durft keuzes te maken, draagt en voert deze vol verve uit, ook als er tegenwind is
    Je denkt in mogelijkheden en weet steeds te realiseren waarvan iedereen dacht dat het niet kon
  • Je hebt een aanpakkersmentaliteit
  • Je kan een VOG-verklaring overleggen

Profiel secretaris

  • Je bent de vraagbaak voor alles, het wandelende archief en beheerder van het netwerk
  • Nauwkeurig, accuraat, gestructureerd en precies. Je plant en monitort de vergadercyclus, verdeelt en beheert alle inkomende en uitgaande informatie
  • Je overziet waar het bestuur mee bezig is en bewaakt de empty spots
  • Je stelt de kritische vragen, intern en extern
  • Je voelt je helemaal op je plek in een team van bestuurders
  • Je verzorgt de communicatie van en voor het bestuur
  • Je hebt kennis van en kan omgaan met sociale media

Profiel bestuurslid programmering

  • Je bent bekend in de wereld van ondernemende activiteiten en programma’s in een Multifunctionele Accommodatie
  • Het HSC vullen is jouw uitdaging, het bruisende hangt sterk samen met de programmering en dat doe je samen met de verenigingen en inwoners van Zuidwolde e.o., al dan niet in de vorm van een programmaraad
  • Je kent “iedereen” in Zuidwolde/De Wolden die iets organiseert, en anders leer je ze kennen
  • Je beheert de evenementenagenda in samenspraak met het dagelijkse beheer
  • Je weegt samen met het bestuur af of de inzet opweegt tegen het maatschappelijke en financiële rendement
  • Je overziet de communicatie rond het programma
  • Je inspireert en stimuleert het dagelijkse beheer
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen