Vlaggetjes van Verbinding wapperen in Zuidwolde

Vlaggetjes in Zuidwolde.
Vlaggetjes in Zuidwolde.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – „Ga maar even vlaggetjes tellen op het kerkplein, zeg ik in deze dagen tegen de kinderen als ze zich vervelen. En als ze terugkomen vertellen ze enthousiast dat er wéér meer bij zijn gekomen.”

Dominee Betty Gras vertelt over het nieuwste initiatief van de Ontmoetingskerk te Zuidwolde, namelijk Vlaggetjes van Verbinding. „Komende zondag vieren we Pinksteren. Dat is het feest van naar buiten gaan, contact maken en verbinding leggen met elkaar, hoe verschillend we ook zijn. Nu is juist contact met elkaar in de afgelopen tijd anders en vaak ook moeizaam geweest, we missen dat allemaal vreselijk. Met betere tijden in het vooruitzicht willen we met Pinksteren een nieuwe start maken en vieren dat we tot zover zijn gekomen. We kunnen nog niet in grote getale bij elkaar komen, maar vlaggetjes ophangen kan iedereen, als zichtbaar en hoopvol teken.”

Iedereen kan meedoen, of die nu kerkelijk betrokken is of niet. Knip een stoffen vlaggetje (22 cm breed/ 27 cm diep) en hang deze aan de waslijn op het kerkplein (Hoofdstraat 149), eventueel met een mooie spreuk erop. Dat kan tot en met zaterdag 22 mei. Na Pinksteren wordt er een mooie, duurzame vlaggenlijn van gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen