Burgemeester neemt in vier dorpen afscheid van burgers

Roger de Groot.
Roger de Groot.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Burgemeester Roger de Groot trekt de hele vrijdag uit om afscheid te nemen van de inwoners. Dat gebeurt coronaproof in de buitenlucht in de vier grootste dorpen van de gemeente. Om 9.00 uur is de aftrap in Ruinerwold, waarna de reis verder gaat naar Ruinen (11.00 uur), de Wijk (13.30 uur) en Zuidwolde (15.30 uur).

Vanwege corona is gekozen voor een afscheid in de buitenlucht door middel van een ‘drive thru’. Bewoners kunnen dan lopend of fietsend langs de burgemeester. Wie niet in de gelegenheid is om op deze dag afscheid te nemen, kan dat doen via de facebookpagina https://www.facebook.com/afscheidburgemeesterrogerdegroot en daar een bericht voor De Groot achterlaten. De eerste burger heeft aangegeven geen afscheidscadeau te hoeven. Hij geeft de voorkeur aan een donatie voor ‘Jeugdfonds Sport&Cultuur Drenthe’. Een bijdrage kan worden overgemaakt op rekeningnummer NL57BNGH0285078933, onder vermelding van afscheid Roger de Groot.

De drive-thru’s zijn in Ruinerwold bij dorpshuis De Buddingehof, in Ruinen op de Brink, in de Wijk op het parkeerterrein bij De Slenken en in Zuidwolde op het parkeerterrein van sportpark De Woltingeslag.

Roger de Groot was negen jaar burgemeester van De Wolden. En vertrekt per 1 juni naar de gemeente Noordoostpolder. Toen Roger de Groot als burgemeester geïnstalleerd werd, zei hij al met beide benen tussen de mensen op Woldense grond te willen staan. „Naast inwoners, met inwoners, voor inwoners en als inwoner. Zo’n burgervader wil ik zijn.” Dat is in die negen jaar wel gebleken. Contact met de inwoners, ondernemers, verenigingen was een groot onderdeel van zijn werkzaamheden in De Wolden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen