Wilma Fieten heeft nu ook een single op vinyl

Vlnr René Karst, Wilma Fieten en Henri Mostert.
Vlnr René Karst, Wilma Fieten en Henri Mostert.
Foto: Artizzl media

Zuidwolde – Een bescheiden mijlpaal voor zangeres Wilma Fieten uit Zuidwolde: een van haar eerste nummers, ‘Mijn hart denkt nog altijd aan jou’, is bijna 25 jaar na dato alsnog op vinyl uitgebracht. Verantwoordelijk daarvoor is H&A Records uit Balkbrug, dat er 500 van liet persen. Daarvan zijn er sowieso al 350 verkocht, die in Twente naar handelaars gaan. vanaf zaterdag gaat de single echt in de verkoop.

Wilma Fieten en Henri Mostert van H&A Records moesten wel toestemming vragen aan René Karst, die het nummer al die jaren geleden schreef voor het eerste album van de zangeres in 1997. Dat was het album ‘Silhouet’. Karst had er totaal geen problemen mee en nam ook graag het eerste exemplaar in ontvangst.

Piratenradiostations

Henri Mostert, die samen met Gerard Slager 4 tot 5 singles per jaar uitgeeft, is blij met de medewerking van Fieten en Karst. Hij kwam zelf met het idee om dit nummer op de zwarte schijf te zetten en is ervan overtuigd dat veel piratenradiostations dit nummer grijs gaan draaien. Op dit moment wordt het al veel gedraaid.

in de Meppeler en Hoogeveensche Courant van komende maandag is een uitgebreide achtergrondreportage te lezen over het fenomeen vinyl in dit digitale tijdperk, de successen van René Karst en de kansen van Wilma Fieten om door te breken in Twente.

Lees ook Videoclip: Wilma Fieten brengt ode aan haar vader met ‘Pappa’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen