Diabetes Challenge start op 20 mei ook in Zuidwolde

Wandelen tussen de koeien.
Wandelen tussen de koeien.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Prima Life Zuidwolde organiseert in samenwerking met tandartsenpraktijk Quadratand, huisartsenpraktijk Zuidwolde, apotheek Zuidwolde en Voedingsadviesbureau Diadem de Diabetes Challenge in Zuidwolde. Deze vindt plaats op donderdag 20 mei.

Bewegen is een bewezen medicijn én goed voor lichaam en geest, zo is algemeen bekend. „We gaan dit jaar 18 weken wandelen onder begeleiding met als resultaat een gevoel van verbondenheid en bevordering van de lichamelijke en geestelijke gezondheid”, aldus de organisatie. Start is op 20 mei om 19.00 uur op de parkeerplaats van ontmoetingscentrum De Boerhoorn.

Omdat wandelen niet alleen goed is voor mensen met gezondheidsproblemen, zoals diabetes, obesitas of te hoge cholesterol, nodigen de samenwerkende partners iederéén die toe wil naar een actievere leefstijl van harte uit om aan deze challenge mee te doen. De deelname is gratis.

Aanmelden of extra informatie: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/diabeteschallengezuidwolde/

Bas van de Goor

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een landelijk beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen samen met een zorgverlener en/of een beweegcoach één keer per week in de eigen buurt. Daarnaast ontvangen ze online begeleiding in de vorm van oefeningen en tips over diabetes, wandelen en een gezonde leefstijl.

Op een veilige en gezellige manier ervaren deelnemers wat bewegen met de gezondheid en/of diabetes doet. De wekelijkse wandelingen in Zuidwolde starten 20 mei. Samen traint de groep deelnemers ongeveer 20 weken lang tot aan de feestelijke afsluiting op 25 september. Op deze dag wandelen alle duizenden deelnemers uit het land tegelijk hun finaleloop.

Onderzoek laat onder andere zien dat deelnemers na hun deelname zich fitter en energieker voelen, afvallen en minder medicatie nodig hebben. Daarnaast ervaren deelnemers dat samen bewegen en aan de slag gaan met je gezondheid leuk en belangrijk is. „Dat motiveert om ook na de NDC in beweging te blijven. De wandelgroepen van de NDC houden rekening met de laatste coronamaatregelen. Van de ervaring van 2020 weten we dat er altijd wel een manier valt te bedenken om verantwoord op pad te gaan en in beweging te blijven.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen