Burgemeester Roger de Groot komt naar de burgers toe voor zijn afscheid

Roger de Groot.
Roger de Groot.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Burgemeester Roger de Groot vertrekt per 1 juni naar de gemeente Noordoostpolder en krijgt op zaterdag 29 mei een bijzondere raadsvergadering in Zuidwolde. Dat zal op coronaproof-wijze gebeuren. Om zoveel mogelijk inwoners de mogelijkheid te gunnen om afscheid van hun burgervader te nemen, maakt Roger de Groot op vrijdag 21 mei een tour door de gemeente. In de vier grote kernen de Wijk, Ruinen, Ruinerwold en Zuidwolde, wordt die dag een ‘drive-through’ gehouden. Inwoners die daar behoefte aan hebben, kunnen langs de burgemeester lopen en een kort afscheidswoordje met hem spreken.

Volop parkeerruimte

In iedere kern hebben inwoners van de voormalige gemeenten de mogelijkheid om de eerste burger uit te zwaaien. Zo kunnen inwoners van Ruinen, Ansen en Echten terecht in Ruinen, waar een drive-through op de Brink wordt opgezet. In Ruinen is op de Brink voldoende ruimte, volop parkeerruimte en kan een looproute worden gemaakt. Zo verwacht de gemeente dat veilig afscheid kan worden genomen van Roger de Groot. In de andere dorpen wordt dit ook zo geregeld.

In verband met de huidige maatregelen, is besloten dat er geen catering aanwezig is. Voor de inwoners die niet aanwezig kunnen zijn bij het afscheid, is er op Facebook een afscheidspagina aangemaakt: https://www.facebook.com/afscheidburgemeesterrogerdegroot. Hier kan een ieder een persoonlijk berichtje voor de burgemeester achterlaten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen