Verkiezing Zuidwoldiger van het Jaar gaat gewoon door

Marjan Steenbergen
Marjan Steenbergen
Foto: Berthilde de Groot

Zuidwolde – Wie wordt de negende Zuidwoldiger van het Jaar? Dat is de grote vraag die nu in het dorp beantwoord moet worden. Iedereen kan namen aandragen voor kandidaten, mits er goede argumenten bij worden gegeven. Er wordt gezocht naar een opvolger, of misschien wel opvolgers, voor Marjan Steenbergen. Zij werd in 2019 verkozen tot Zuidwoldiger van het Jaar en draagt deze titel nu dus alweer twee jaar. Dat heeft uiteraard alles met het coronavirus te maken, waardoor de activiteiten van 2020 allemaal werden afgeblazen.

De Zuidwoldiger van het Jaar wordt jaarlijks bekend gemaakt tijdens de Oranjeavond, de dag voor Koningsdag. Die gaat ook dit jaar niet door, maar de mensen van de Ondernemersvereniging Zuidwolde willen de verkiezing niet nóg een jaar overslaan. Dat gebeurt nu dus ook digitaal, net als heel veel andere activiteiten. Er wordt een film gemaakt door Dienke Dorland waarin burgemeester Roger de Groot een toespraak houdt, net als Hans Visser en Jaap Weken, al zal die laatste bijdrage meer een humoristische sketch zijn. De film gaat op 26 april om 19.00 uur in première.

Groep nomineren mag ook

Nadat de naam van de winnaar bekend is gemaakt, of winnaars, want een groep nomineren mag ook, wordt de tegel op een locatie overhandigd en mogelijk ook nog in de straat voor het gemeentehuis geplaatst. Dat is nog even onder voorbehoud, maar als dat doorgaat, mag er sowieso niemand dichtbij aanwezig zijn.

De vorige laureaten waren Roger de Groot (2012), John Linde (2013), Meintje Troost (2014), Joke Vliegenthart (2015), Geert Vrielink (2016), Jaap Wieken (2017), Jan Rozema (2018) en Marjan Steenbergen (2019).

Namen voor kandidaten kunnen ingeleverd worden bij de Mitra, bij Bloem en So en bij schildersbedrijf Westerbeek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen