Help Horeca Ruinen Loterij met smakelijke prijzen

Portemonnee trekken voor horeca.
Portemonnee trekken voor horeca.
Foto: Jans Schulting

Ruinen – Met negen deelnemende bedrijven wordt in Ruinen een grote loterij gehouden voor de horeca. Het is een burgerinitiatief om deze specifieke sector een flinke steun in de rug te geven. ‘Eén voor allen, alle Ruunders voor de horeca Ruinen”, zo luidt de strijdkreet van de vijf (anonieme) musketiers. De ondernemers hebben verrast gereageerd op deze actie.

Met de loterij wil de organisatie, die bestaat uit een groep Runers die onbekend wil blijven, andere sectoren niet tekort doen. „Om de actie breder uit te zetten, was wat complex voor ons. Niets doen was zeker geen optie”, laat de organisatie weten. Behalve dat de lokale horeca hiermee gesteund wordt, maken deelnemers kans op leuke prijzen. De prijzen worden van de inleggelden ingekocht bij de deelnemende horecaondernemers in de vorm van geschenkbonnen ter waarde van 75, 50 en 25 euro. Deze zijn niet tegen contant geld inwisselbaar. Van het inleggeld van de loterij wordt 25 procent besteed aan de prijzen en het totale bedrag hiervan blijft altijd lager dan 4500 euro.  De loten kosten 10 euro per stuk, vrije donaties en giften zijn ook van harte welkom.

Verkoop gaat vooral digitaal

Vanwege de coronamaatregelen gaat de verkoop van de loten bij voorkeur zoveel mogelijk digitaal. „In goede samenwerking mogen we gebruikmaken van de bankrekening van de vereniging Nut en Genoegen uit Ruinen. De gemeente De Wolden heeft vergunning verleend voor deze éénmalige loterij.” Mensen die willen deelnemen aan de loterij, kunnen een betaling doen via bankrekeningnummer NL55 RBRB 0841 1365 80 van Nut en Genoegen bij de Regiobank Ruinen. Het aantal loten is gelijk aan het betaalde bedrag, gedeeld door 10 euro. Eén lot is tenminste 10 euro en de volgende loten ook, steeds in een veelvoud van 10 euro. Wie bijvoorbeeld 19 euro betaalt, koopt één lot en doneert 9 euro. Wie voor 100 euro loten aanschaft, doet met 10 loten mee. Bij de betaling moet in de omschrijving worden vermeld dat het gaat om ‘loten HHR’, plus telefoonnummer of een vrije donatie. De laatste vijf cijfers van de bankrekening vormen of zijn het (de) lotnummer(s).

Via de Regiobank

Een tweede optie is bij de Regiobank op de Brink in Ruinen contant te betalen. De deelnemer stemt ermee in dat naam bekend wordt gemaakt bij de prijsuitreiking. De actie start 5 maart en sluit op 26 maart om 17.00 uur, de prijstrekking vindt plaats op 27 maart. Publicatie van de winnende nummers vindt in elk geval plaats via Facebook, het Ruunder Waopen en op een pamflet bij de Regiobank. De gegevens van de deelnemers worden alleen gebruikt voor dit doel.

De 9 deelnemende horeca ondernemers zijn Café Hees (Brinkzicht); Chinees-Indisch Restaurant Ni Hao; Luning’s restaurant & tapascafé; Hotel Kuik; Hotel de Stobbe; De Burgemeester; Restaurant ’t Wapen van Ruinen; Buitencentrum De Poort en Bestaria Ruinen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen