Jan Hoorn en Tiny Hoorn-Haar vieren diamanten huwelijksfeest

Jan Hoorn in gesprek met de burgemeester.
Jan Hoorn in gesprek met de burgemeester.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Een feestje vandaag voor Jan Hoorn en zijn vrouw Tiny Hoorn-Haar. In het Tonckenshuys was gebak vanwege hun 60-jarig huwelijksjubileum. Veel bezoek kon er niet komen, burgemeester Roger de Groot belde ’s morgens om het paar te feliciteren.

Jan Hoorn werd 84 jaar geleden geboren in Hoogeveen, maar groeide op in een pleeggezin in Alteveer. Tiny (81) is afkomstig van de Bloemberg, ze leerden elkaar kennen bij de motorcross bij café Beugeling in Zuidwolde. „Een kameraad wees mij op een jongedame die aan de overkant achter het hek stond, ’s avonds zijn we al een eindje gaan wandleen”, vertelt Jan. Ze hebben twee kinderen, Ko en Annemarie, die met hun partners weer voor vijf kleinkinderen hebben gezorgd.

Ze woonden op verschillende adressen aan de Tolweg, alvorens ze naar het Tonckenshuys verkasten. Daar hebben ze het enorm naar hun zin. Zelfs het coronavirus, dat ze in december allebei opliepen, kreeg hen niet klein. Al was dat voor Tiny geen fijne periode met enige weken aan het zuurstofapparaat. Ze zijn allebei weer hersteld, maar met name Tiny heeft lichamelijk nog wel last van die periode. Ze hebben veel maatschappelijke functies bekleed en hebben veel gereisd.

Een uitgebreid verhaal is vrijdag te lezen in de Meppeler Courant.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen