Café Reinders heeft nieuwe eigenaars en staat voor metamorfose

Alfred en Anne in hun nieuwe eigendom.
Foto: Artizzl Media

Oosteinde – ‘Vandaag hebben we de sleutel gekregen van ons nieuwe project. In deze oude kroeg gaan wij wonen en kunnen we in de toekomst hele leuke en gave feestjes geven. We vinden het ontzettend spannend, maar we hebben ook ontzettend veel zin om er iets heel moois van te maken.’

Was getekend: Anne Westenbrink en Alfred Hessels afgelopen zaterdag op Facebook. De bedoelde kroeg is het oude café Reinders aan de Wolddijk in Oosteinde, waar tot in 2018 Ina Scheper de scepter zwaaide. Zij huurde het pand van Henk Reinders, Anne en Alfred hebben het gekocht en zijn al begonnen met de metamorfose.

Catering

Alfred Hessels en zijn vrouw Anne Westenbrink runnen het cateringbedrijf A&A Food en willen vanuit het oude café verder werken. Het café verdwijnt, de zaal blijft. Er moet nog heel veel gebeuren en ze hebben zich geen datum ten doel gesteld dat een en ander klaar moet zijn. Ze gaan in ieder geval in de oude cafédeel wonen. Zaal Reinders is een brok historie met grootse concerten, feestavonden en activiteiten voor mensen uit het dorp. Van heinde en verre kwamen feestgangers in het verleden naar zaal Reinders.

Een uitgebreid verhaal is vandaag in de Meppeler Courant te lezen.

Reacties