Engelenjacht tijdens Advent in Zuidwolde

Engelenjacht.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Heel Zuidwolde ziet ze vliegen. Tenminste, als het aan de Ontmoetingskerk ligt wel. In navolging van de berenjacht in dit voorjaar wil de kerk alle Zuidwoldigers uitnodigen om vanaf eerste advent (zondag 29 november) tot en met kerst een engel achter het raam te hangen of neer te zetten.

„De berenjacht gaf dit voorjaar – coronaproof – een gevoel van verbondenheid”, aldus dominee Betty Gras. „Als ik aan het speuren was met onze kinderen langs huizen en ramen, hadden we vaak zomaar ook even contact met de bewoners van dat huis. Nu mensen zich in deze donkere dagen terugtrekken achter de voordeur, mis je dat contact en voelen sommigen zich heel alleen. De engel voor het raam is een klein, hoopvol teken dat we aan elkaar denken en nog steeds uit zijn op verbinding. Dat is sterker dan alles wat ons bij elkaar weghoudt of uit elkaar drijft.”

Exemplaar

Iedereen kan meedoen, zonder voorwaarden of aanmelding. De engel mag een gekochte, geknutselde, of op het raam getekend exemplaar zijn of eentje van zolder, maar wel met een lichtje erbij zodat de engel ook ’s avonds goed zichtbaar is. De kerk zorgt ervoor dat er in elk geval één engel per dag neerdaalt, ergens in het dorp. Die zijn te zien op de Facebookpagina van de Ontmoetingskerk. „Ik stel me voor dat wanneer je ’s avonds dan een ommetje maakt in het dorp, je je niet alleen voelt, met al die engelen om je heen. Of maak er een spel van met je kinderen, wie er de meeste kan vinden”, aldus dominee Gras. „Kortom, wij gaan op engelenjacht en we zijn niet bang.”

De engelenjacht start op zondag 29 november en duurt tot en met 25 december, kerstmorgen

Reacties