Ruinen en de Wijk ondertekenen het Sportakkoord van De Wolden

Sport is belangrijk voor de jeugd.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinen – Vertegenwoordigers van de dorpen de Wijk en Ruinen ondertekenen binnenkort als eerste het Sportakkoord van de gemeente De Wolden.  Inwoners en organisaties in de Wijk en Ruinen hebben verschillende activiteiten bedacht, die zij met elkaar gaan uitvoeren om de ambities uit het akkoord te realiseren.

Het Sportakkoord beoogt onder meer de inwoners met sport en beweging nóg actiever en sportiever te maken.  Daarnaast moet het de dorpskernen nog bruisender maken dan ze nu al zijn.

Om ook de andere kernen te inspireren staan digitale bijeenkomsten gepland waar belangstellenden zich nog voor kunnen aanmelden. Deze zijn op 2 november voor Ruinerwold, op 4 november voor Zuidwolde en op 5 november voor Koekange.
Bij deelname aan het sportakkoord wordt een vereniging onderdeel van een blijvend sportnetwerk én krijgt het mogelijkheden om te investeren in de ambities. Er is uitvoeringsbudget beschikbaar gesteld. Sportaanbieders kunnen gebruik maken van verschillende gratis ‘services’, zoals bijvoorbeeld opleidingen, advies op verduurzaming van accommodaties en ondersteuningstrajecten bij het opzetten van samenwerkingsverbanden, nieuwe initiatieven of beleidsvragen. Ook zijn er mogelijkheden om financiering te krijgen voor vernieuwende activiteiten.

Lokaal niveau

In januari van dit jaar gaf de gemeente De Wolden gehoor aan de oproep van toenmalig minister Bruins van sport, om in navolging van het Landelijke Sport Akkoord, ook op lokaal niveau Sportakkoorden te ontwikkelen. In samenspraak met Sportplatform De Wolden, Gemeente de Wolden, Welzijn de Wolden en een onafhankelijk sportformateur, werd afgesproken om ook daadwerkelijk lokaal, in de kernen aan de slag te gaan. De Wijk en Ruinen hebben al een heel proces doorlopen. Nu is het tijd voor de andere kernen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een van de drie digitale inspiratiebijeenkomsten via [email protected].

Reacties