De Drentse Koe is hele herfstvakantie volgeboekt

Foto:

Ruinerwold – Het is herfstvakantie en dat betekent voor recreatiebedrijven spitsuur. Speel- en ijsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold is compleet volgeboekt voor de hele vakantie. Dat betekent dat er geen boekingen meer gedaan kunnen worden en dat gezinnen die spontaan aan de deur komen, zich ergens anders moeten gaan vermaken.

Door Corona kan De Drentse Koe niet het maximale aantal bezoekers verwelkomen „We hebben veel minder capaciteit en alles is al gereserveerd. Er is dus geen plek voor extra bezoekers, geen nieuwe kinderfeestjes en ook niet voor abonnementenhouders”, laat Lydia van der Linde weten. „We vinden het onwijs jammer, maar meer mensen kan echt niet gezien de huidige situatie.” Ze hoopt dat de mensen er begrip voor hebben.

Verrassing

Voor veel mensen in de regio komt de mededeling als een verrassing en niet iedereen is er blij mee. Zo laat een abonnementhouder op Facebook weten het vervelend te vinden dat ze twee weken geleden niet eens kon reserveren en dat er nu helemaal geen plek is. Anderen halen de schouders erover op en hopen de ‘speelschade’ later dit jaar in te kunnen halen. Iemand anders merkt op dat het best logisch is dat De Drentse Koe met losse bezoekers wat extra inkomsten binnenhaalt.

De populaire speel- en ijsboerderij in Ruinerwold werd net als de meeste andere recreatiebedrijven hard geraakt door de intelligente lockdown van 13 maart. Het bedrijf bleef noodgedwongen lang dicht en kon na de heropening slechts een beperkt aantal spelende kinderen verwelkomen. In de zomer kon nog heerlijk buiten worden gespeeld, dat is nu met de wisselende weersomstandigheden een heel ander verhaal.

Lees ook Video: Speel- en ijsboerderij De Drentse Koe is weer open

Dossier: Corona nieuws

Reacties