Video: Speel- en ijsboerderij De Drentse Koe is weer open

Ruinerwold – Na twee stille maanden zijn de deuren van speel- en ijsboerderij De Drentse Koe weer geopend. Wel met ‘zorg en mate’ openstellen. ‘Ondertussen zijn alle grassprieten in de dierenweide wel geteld, is er volop schoongemaakt en geschilderd én hebben we bovendien drie toffe Drentse Koe liedjes opgenomen’, laat Lydia van der Linde weten.

Ook in Ruinerwold gelden de voorschriften van de RIVM en veiligheidsregio. Zo mag voorlopig alléén de buitenspeeltuin open, is de horeca gesloten en mag er een beperkt aantal personen tegelijkertijd aanwezig zijn. Daarbij gelden bovendien alle basisregels die momenteel van kracht zijn, zoals de 1,5 meter afstand plicht.

De nieuwe slaapkamer van Loetje.

De buitenspeeltuin is geopend. Dat betekent inclusief de dierenweide en ook de waterspeelplaats. De speelschuur en het klimavontuur boven de koeien zijn tot nader orde gesloten. De Drentse Koe is voorlopig open gedurende een ochtend- en een middagsessie: tussen 9.00 en 13.00 uur en tussen 14.00 en 18.00 uur. Wie wil komen, moet wel reserveren via de website om te voorkomen dat er teveel bezoekers komen. ‘Heb je niet gereserveerd en kom je dus onaangekondigd aan, dan kan het zijn dat we ‘vol’ zijn. Hebben we nog plaats, dan kun je aan de kassa betalen’, zo luidt het credo nu.

Maximaal

Er zijn per dagdeel maximaal zoveel gezelschappen aanwezig als tafels op het buitenterrein. Hierbij hanteert De Drentse Koe minimaal 1,5 meter tussen de tafels. Volwassenen wordt verzocht zoveel mogelijk aan de tafel te blijven en alleen indien echt nodig de kinderen op het terrein op te zoeken. Hierbij dienen de looproutes op het terrein gevolgd te worden. Kinderen tot en met 12 jaar mogen vrij spelen.

Alle gasten, volwassenen en kinderen, wassen hun handen voor binnenkomst. Dit kan bij de speciale kraan buiten bij de entree. De zeep in de dispencer is desinfecterend. Ook op het terrein staan diverse zuilen om de handen te reinigen. Tussen de ochtend- en middagshift worden alle tafels op het terrein gereinigd. Ieder wordt verzocht ook bij het verlaten van het terrein en voor en na het nuttigen van eten of drinken de handen te desinfecteren.

Alleen de toiletten bij het hoofdgebouw (entree/horeca) zijn geopend. Hier worden de nodige maatregelen genomen om afstand van elkaar te houden. Vóór en na toiletbezoek de handen reinigen met desinfecterende gel. ‘Wij adviseren de kinderen voor het bezoek thuis alvast naar het toilet te laten gaan, dan wel van een schone luier te voorzien.’

Tot 1 juni is onze horeca gesloten. IJsjes kunnen bij vertrek gekocht / afgehaald worden. Deze dienen buiten het terrein geconsumeerd te worden. Tot 1 juni mag er eigen eten en drinken meegenomen worden naar de speelboerderij. Deze regeling is tijdelijk van aard. We rekenen op jullie medewerking géén afval achter te laten op het terrein. Deponeer in de afvalbakken of neem het mee naar huis.

De Drentse Koe had dit voorjaar een nieuw entertainment programma ‘Loetje & Lisa’ willen lanceren, maar dat staat nu nog even on hold. Voorlopig zijn de liedjes uit het programma opgenomen als videoclips. Deze kunnen de kids op Youtube bekijken, met de hoop dat de karakters snel ‘live’ kunnen worden geintroduceerd.

Meer info op www.drentsekoe.nl

Reacties