Geen Kubb Cup en antiekveiling, Stoofperenfeest gaat wel door

Perenplukfoto uit 2016.
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold – De veiling van antiek en curiosa buiten bij Museum de Karstenhoeve (zaterdag) en de strijd om de Kubb Cup in Ruinerwold gaan niet door. Dat zat er al aan te komen na de persconferentie van maandagavond, waar nieuwe maatregelen werden aangekondigd om de Corona te bestrijden. Wat sowieso wél doorgaat is de veiling van de perenbomen aan de Dokter Larijweg, al wordt het programma dat er aan vast zat, beperkt.

Voor de Kubb Cup zou woensdag de eerste voorronde worden gehouden en vrijdag de tweede. De finale stond voor komende zondag gepland, maar de organisatie kon weinig anders doen dan de boel maar naar het voorjaar te verplaatsen. Voor dorpshuis De Buddingehof en speeltuinvereniging De Woldklimmers een domper, maar ze blijven daar positief.

Antiekveiling

Bij de Karstenhoeve zaterdag geen herhaling van de openluchtveiling van juli, waar op anderhalve meter stoeltjes waren geplaatst om toch antiekliefhebbers te kunnen bekoren. Dit keer wordt geen enkel risico genomen. Hier hopen ze er nu op om in het voorjaar weer een normale veiling te kunnen houden.

De veiling van de perenbomen en het stoofperenfeest op de diverse erven aan de Dokter Larijweg gaan wel door. Alleen de activiteiten op het kindererf op nummer 153 gaan niet door. Het is niet nodig dat belangstellenden zich voor de perenveiling aanmelden, uiteraard houdt veilingmeester Frans Bork met zijn kompanen zich aan de nieuwe voorschriften van het RIVM. „Ondanks alle regels hopen we er een mooi perenfeest van te maken”, wordt geroepen.

Reacties