Oktober Kindermaand in De Wolden met meerdere activiteiten

Ruinerwold/Zuidwolde – Oktober Kindermaand wordt ook in 2020 georganiseerd. Met aanpassingen en de nodige maatregelen vanwege het coronavirus, organiseren 95 instellingen in Drenthe deze maand ruim 270 activiteiten voor kinderen en hun ouders. Elk weekend staan er gratis toegankelijke kinderrondleidingen, theater-, muziek- en creatieve activiteiten op het programma.

In De Wolden doen onder andere Kaarsenmakerij Het Tweede Lichtje, bibliotheek Zuidwolde en Atelier C mee. Alle deelnemende instellingen houden zich aan de richtlijnen van het RIVM, zodat de kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud én hun ouders zorgeloos kunnen deelnemen aan alle evenementen. Op www.kindermaand.nl is het hele programma te vinden.

Kaarsenmakerij Het Tweede Lichtje in Ruinerwold doet dit jaar voor de tweede keer mee aan Oktober Kindermaand. Kinderen mogen in de Kaarsenmakerij zelf een kaars maken. De kinderen mogen eerst allerlei vormen en kleuren aan een lont rijgen en daarna in gesmolten kaarsvet dompelen. De Kaarsenmakerij is elk weekend geopend. In Atelier C in De Wijk kunnen de kinderen dit jaar zijde beschilderen. Na het beschilderen kunnen ze van de stof vlinders, boekenleggers of poppetjes maken.

Schrijfster

In Bibliotheek Zuidwolde kunnen de kinderen op 10 oktober mee doen aan verschillende creatieve activiteiten en op 17 oktober vindt een Kindercollege plaats door kinderboekenschrijfster Martine Letterie. Zij vertelt de kinderen over de Tweede Wereldoorlog aan de hand van haar boeken Kinderen met een ster en Verboden te vliegen.

In de folder van Museum De Wemme in Zuidwolde staat dat in oktober Oktober Kindermaand plaatsvindt en in november weer een Slachtdag georganiseerd wordt. In verband met Covid-19 gaan deze beide evenementen niet door. Het museum kan de anderhalve meter afstand bij deze, altijd drukbezochte, evenementen niet garanderen. Maar het museum gaat toch iets organiseren. Van 10 t/m 18 oktober – in de herfstvakantie – zijn kinderen van 6 t/m 12 jaar welkom op alle middagen van half twee tot vijf uur. De kinderen kunnen, samen met hun begeleider, de speurtocht door het museum doen en krijgen gratis een glas limonade. Begeleiders mogen deze week voor € 2,00 naar binnen. Museumkaart en andere vrijkaarten worden geaccepteerd.

In verband met Covid-19 zijn er vier voorwaarden:

  • Elk kind wordt begeleid door iemand uit het eigen gezin, die ouder is dan 16 jaar.
  • Per begeleider mogen er maximaal 2 kinderen mee.
  • Reserveren is noodzakelijk. Dat kan, minstens een dag van tevoren, via [email protected] of bel op de dag zelf vanaf half twee naar 0528 373332 om te vragen of er nog plaats is.
  • Er is plaats voor 20 bezoekers (volwassenen en kinderen samen).

Al bijna 20 jaar is de maand oktober de Kindermaand in Drenthe. Organisaties en kunstenaars organiseren verrassende activiteiten op binnen- en buitenlocaties met het doel kinderen te laten ervaren hoe leuk kunst en spannend erfgoed in de provincie zijn. Het project wordt gefinancierd door de provincie Drenthe en onder de aandacht gebracht door RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden.

Reacties