Veiling perenbomen én antiek en curiosa in Ruinerwold

Jeugd bekwaamt zich in de perenpluk.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – Het is een niet meer weg te denken traditie: op de eerste zaterdag van oktober vindt weer de unieke perenpluk plaats aan de 7 kilometer lange perenbomenweg in Ruinerwold.

Het is onderdeel van het Stoofperenfeest met diverse activiteiten op verschillende boerenerven langs deze weg. Om 9.00 uur begint de veiling van de perenbomen van allerlei rassen, ter hoogte van Dokter Larijweg nr. 1 (hoek Havelterweg/Dokter Larijweg). De bomen worden per opbod verkocht en de kopers hebben tot middernacht de tijd om de peren te plukken. Aan het andere eind van de Dokter Larijweg ter hoogte van huisnummer 170 begint de kinderveilingmeester ook om 09.00 uur met de veiling van perenbomen speciaal voor kinderen en hun ouders.

Antiek- en curiosaveiling

Om 13.00 uur begint de veiling van antiek en curiosa en deze vindt net als in juli vanwege corona buiten op het plein achter de museumboerderij plaats. Op de onlangs gehouden taxatiemiddag zijn tal van goederen ingebracht. Wie benieuwd is of er wat voor hem bijstaat, is tevoren welkom om alles te bekijken in de schuur van de boerderij. Dat kan op vrijdag 2 oktober van 15.00 tot 20.00 uur en zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.30 uur.

Info: [email protected] of 0522-481447.

Reacties