Wordt het Dwingelderveld het stilste gebied van Nederland?

Dwingelderveld.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinen – De Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) maakt morgen bekend welke provincie de winnaar is van de verkiezing ‘het stilste gebied van Nederland’. Boswachter Arjan Postma maakt namens de jury de winnaar bekend in het bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen.

De provincies Limburg (Asbroekheide), Overijssel (Haaksbergerveen) en Drenthe (Dwingelderveld) behoren tot de genomineerden. De NSG schreef verkiezing ‘Stilste plekje van Nederland’ uit in het kader van haar 50-jarig bestaan en vierde dat deze week tijdens de Nationale Geluidshinderdag.

De provincies hebben als taak om stiltegebieden te creëren en de rust en stilte daar te handhaven. Dat bracht de NSG op het idee om op zoek te gaan naar het stilste gebied van Nederland. Daarom is aan alle provincies gevraagd om daar, binnen hun werkgebied, naar op zoek te gaan. De jury die al het geluid- en beeldmateriaal heeft beoordeeld bestaat uit Arjan Postma (TV-boswachter), Ursula Jernberg (fotograaf en ‘verbeelder’van de stilste plek op Aarde), Kester Freriks (schrijver, o.a. voor de NRC) en Irene van Kamp (RIVM, Centrum voor Milieu-Gezondheid Onderzoek).

Reacties