Fotoserie van fraaie eenakter bij Huus met de Belle

Echten – De mensen die zaterdagmiddag hebben gekeken naar de eenakter ‘Zij mint de koetsier’ in Echten, hebben daar van genoten en hielden het nagenoeg droog. Het stuk, speciaal hiervoor geschreven door Gerdina Bultje, werd opgevoerd op het brinkje tussen het Huus met de Belle, het Kinderwagenmuseum en het Boekbindcentrum.

Het publiek nam plaats op strobalen, die steeds op anderhalve meter van elkaar waren geplaatst. Wie samen kwam, kon ook samen op zo’n baal stro zitten. De twee voorstellingen waren allebei zo goed als uitverkocht, al was de toegang gratis, en wat de vier spelers te bieden hadden, werd ook zeer gewaardeerd.

Achtergrond

Er waren rollen voor Jan Nijboer, Annie Steenbergen, Roos Prinsen en Karin Politt. Op de achtergrond speelde de koetsier mee, maar die werd pas later ingevlogen. „De koetsier Jan-Jurgen werd gespeeld door Jan Oshaar. We waren al langer op zoek naar iemand met paarden en een koets en kwamen uiteindelijk toch dicht bij huis uit. Jan komt uit Koekange”, zei Henk Baas hier na de eerste voorstelling over. De eenakter werd geregisseerd door Henk Schrotenboer, geen onbekende in toneelspelend Echten.

Wie weet wordt het stuk nog wel eens ergens opgevoerd, het is voor herhaling vatbaar.

Zie ook Vrijwilliger Henk Baas krijgt de Kei van Echten

Reacties