Vrijwilliger Henk Baas krijgt de Kei van Echten

Henk krijgt de kei uit handen van Bianca.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Echten – Voorzitter Henk Baas van het Huus met de Belle heeft vanmiddag de Kei van Echten voor 2020 mogen ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding voor vrijwilligers uit handen van Bianca Straathof.

Volgens Straathof, voorzitter van Dorpsbelangen in Echten, hebben ze in het dorp geen ‘Bink van de Brink’, maar wel eenmaal per jaar de uitreiking van een kei aan een vrijwilliger die goud waard is voor de dorpsgemeenschap. Ze noemde Henk Baas een man die de daad bij het woord voegt, want hij is niet alleen actief voor het Huus met de Belle, maar ook bij dorpshuis d’Olde Karke en betrokken bij het onderhoud van al het groen in het Kraaienbos en bij het Roekpad.

Beduusd

Henk Baas was er een beetje beduusd van. Als Belle-voorzitter had hij de hele middag de regie gehad bij de heropening van het mooie plattelandswinkeltje, nu moest hij de regie even los laten. „Dat ik die kei krijg, is wel mooi, maar ik heb hem niet alleen verdiend. Ten eerste is daar mijn vrouw Jannie, die heeft daar een zeer groot aandeel in gehad. Maar ook alle andere vrijwilligers in Echten, want we doen het met elkaar. Samen.”

Wat Baas betreft krijgt een hele groep de kei toegewezen. „Het gebeurt allemaal wel in Echten, maar vergeet niet dat de vrijwilligers voor het Huus met de Belle ook uit ander dorpen komen, zoals Pesse, Koekange en Hoogeveen.”

Reacties