Atlas Sport rijdt Wiekenroute voor Apollo

Foto:

De Wijk – De Wiekenroute van Atlas Sport uit de Wijk wordt dit jaar verreden op zaterdag 19 september. Het goede doel waarvoor de wielrenners op de pedalen gaan staan, is de Koninklijke Muziekvereniging Apollo. De Wiekenroute bestaat uit vier te rijden routes, de wieken, die alle windstreken opzoeken. Zo gaat de eerste ronde van 59 kilometer richting Uffelte en het Holtingerveld en via Ruinerwold terug naar de Wijk. De tweede wiek gaat over 45 kilometer naar Hasselt en het Zwartewaterland, de derde ronde voert over 41 kilometer rond Zuidwolde. De laatste ronde gaat over 55 kilometer en toucheert de noordelijke rand van het Vechtdalgebied.

Het maakt dat er in totaal 200 kilometer wordt gereden deze dag. Er is geen gemiddelde richtsnelheid, maar er zijn wel voorrijders die op de rechte stukken ongeveer de 30 kilometer per uur in het oog houden.

Veiligheidscheck

Het vertrek voor de eerste ronde is om 8.00 uur, daarvoor vindt nog een veiligheidscheck plaats. Later instromen is ook mogelijk. Iedere ronde eindigt weer bij Atlas Sport in de Wijk, waarin het Sportcafé een pauze plaatsvindt. De Wiekenroute wordt in een groep gefietst met een aantal voorrijders op kop en achterin, die navigeren en het tempo aangeven. Er is verder motorbegeleiding van motorclub de Antrappers uit de Wijk.

De Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit de Wijk spint garen bij deze Wiekenroute als gekozen goede doel. Apollo is opgericht in 1898 en nog steeds een springlevende vereniging met ongeveer 130 leden. De vereniging heeft veel kosten voor bijvoorbeeld uniformen en instrumenten. Een financieel steuntje in de rug is dus van harte welkom. „Wat sport is voor het lichaam, is muziekbeoefening voor de geest”, meent de organisatie.

Bij de Atlas Sport wielerploeg is veiligheid op de fiets een prioriteit. Op internet is daar alles over te lezen: https://www.atlassport.nl/veiligheid-wielerploeg/

Reacties