VVVo Ruinen viert dorpsfeest vooral digitaal

Wie heeft de mooiste versierde tuin?
Foto: Groei & Bloei

Ruinen – Ook de VVVo Ruinen ontkomt er niet aan het programma voor het Runer feest aan te passen in verband met de coronacrisis. Helemaal nik is ok niks, stelt het bestuur van VVVo vast, maar de meeste activiteiten vinden wel online plaats.

Wie bijvoorbeeld van playbacken houdt, maar niet zo snel op een groot podium voor publiek durft te staan, kan zijn of haar eigen playback-act zelf filmen of laten filmen en deze opsturen naar de organisatie. Dat kan tot een week voordat het feest op 28 augustus ‘los barst’. „ Er komt een keuzemenu van 3 nummers voor kinderen en 3 voor volwassenen. Een compilatie van de filmpjes zenden we op zondagmiddag/avond tijdens de barbecue uit.”

Mooie tuinen

De enige activiteit die niet online plaatsvindt, is de versiering van de mooie Ruiner tuinen. Op vrijdagavond 28 augustus worden deze gekeurd door ene deskundige jury, de prijsuitreiking van deze wedstrijd is zaterdag tijdens de online bingo. Die is 29 augustus om 15.30 uur voor kinderen van de basisschool en om 2000 uur voor oudere jeugd en volwassenen.

Zondagmiddag 30 augustus is dan de live barbecue-workshop van een professional. Iedereen kan deelnemen, maar dan wel vanuit de eigen achtertuin. Het zal deze middag ongetwijfeld heerlijk ruiken in Ruinen.

Lees ook Online bingo voor jeugd en volwassenen bij VVVo Ruinen

Reacties