Video: Kindermenu 2.0: het tweede kookboek wordt uitgereikt aan jeugd

Zuidwolde – In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit patat met een frikandel, kroket, kipnuggets óf een pannenkoek. Maar het kan ook gezonder. De provincie Drenthe, Jong Leren Eten, en Drenthe Gezond daagden dit jaar voor de tweede keer restaurants en basisscholen uit om mee te doen aan de kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’. Alle deelnemende scholieren kregen een kookboek overhandigd met daarin alle winnende recepten én Drentse restaurants waarbij de gerechten op de kaart staan.

Uniek is dat koks en restaurants betrekken bij het initiatief. Lokaal, lekker en gezond voedsel in restaurants is de toekomst. Alle scholen in Drenthe ontvingen al eerder een digitale toolkit met informatie en inspiratie om de leerlingen op weg te helpen om een gerecht te bedenken. Per gemeente beoordeelde een heuse vakjury –bestaande uit een kok, JOGG-regisseur (Jongeren Op Gezond Gewicht) en een wethouder- de inzendingen. Zij kozen welk gerecht/menu het meest lekker, vers, regionaal, gezond en betaalbaar is.

Deelnemers

Het winnende recept komt op de kaart te staan van het deelnemende restaurant én alle winnende gerechten van de twaalf Drentse gemeenten zijn  gebundeld in een inspirerend tweede kookboek. De gezonde én lekkere kindermenu’s staan op de kaart bij de volgende restaurants in de regio Zuidwest-Drenthe:

Hotel Restaurant Ter Linde, Zuidwolde; ‘t Wapen van Ruinen, Ruinen; De Schildhoeve, Fluitenberg; Casa Maya, Dwingeloo; De Tippe, Vledder; Restaurant Westerbergen, Echten; Schippershuus, Hoogeveen; Het Wapen van Schotland, Hooghalen; Iers restaurant & pub De Turfsteker, Westerbork; Diggels, Westerbork; Het Wapen van Drenthe, Roden; ’t Keernpunt, Diever en Restaurant Nije, Nijeveen.

Reacties