Fotoserie: Hoe onthulling verkeersbord bijna in de soep liep

Kerkenveld – Het was een hilarisch gezicht hoe wethouder Hilda Mulder samen met juf Coos Dekker en de leerlingen van groep 8 van obs De Bosrand vanmorgen het nieuwe verkeersbord probeerden te onthullen. Juf Coos had er, zoals ze vertelde veel werk aan gehad om het groene doek zodanig te bevestigen, dat het er makkelijk af zou glijden. Maar hoe ze allemaal aan de touwtjes trokken, het doek bleef vastzitten en werd er pas na eindeloze pogingen handmatig afgehaald.

Daarbij kwam nog dat het bordje op de wettelijke 2.20 meter hoogte vastgeschroefd zat, proces volgens de voorschriften. Iedereen kon er vanmorgen de humor we van inzien, maar wat ze ook konden zien was dat de bordjes er niet voor niets hangen. ‘Pas op, schoolzone’ staat er op, zodat het verkeer er rekening mee houdt en zich sowieso aan de maximum geldende snelheid van 30 kilometer per uur houdt. Maar terwijl alle leerlingen van de school achter het hek stonden, de zes achtstegroepers bij de paal en de juffen, persfotografen en wethouder in de berm, waren er nóg chauffeurs die met hun auto aantoonbaar harder reden dan 30 in het uur.

Alle scholen

Bij alle basisscholen in de gemeente De Wolden hangen deze borden na vandaag langs de straat, een uitvloeisel van de kindergemeenteraad van oktober vorig aar. Het voorstel van obs De Bosrand kreeg destijds niet eens de meeste stemmen, maar juf Coos trok de wethouder toen al aan de jas en liet weten er alles aan te doen om het project toch te realiseren. En zo geschiedde met hulp van sponsors en een potje van de gemeente.

Lees over de achtergrond van dit project De Bosrand won kinderraad niet, maar presenteert wél verkeersbord

Reacties