Kringloopwinkel De Wolden in Ruinerwold gaat weer open

Kringloopwinkel De Wolden.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – Al die vrijwilligers van Kringloopwinkel De Wolden in Ruinerwold hadden zich het 1-jarig jubileum van de nieuwe vestiging aan de Westerweiden 72 heel anders voorgesteld. „Een feestelijke week, of open dag, maar zo gauw we coronavrij zijn, halen we dat wel in”, zegt Gerrit Brink.

Dat de winkel nu al vele weken dicht is, doet best pijn. Maar het gaf de mensen wel de mogelijkheid om een hoop achterstallig werk weg te werken. „We konden de kleding nu eens helemaal uitzoeken plus de spullen uit ons vorige pand, die nog niet uitgezocht waren. Daarbij: de afvoer van kleding naar elders ligt op z’n kont, net als het papier. De markt is door corona ingestort.”

Maatregelen

De winkel gaat dinsdag 26 mei weer open voor het publiek waarbij alle maatregelen zijn getroffen die de veiligheid van klanten én vrijwilligers waarborgen. Er wordt met een mandjessysteem gewerkt met een maximum van 40. Grote spullen kunnen door de vrijwilligers thuis afgeleverd worden, net als anders, of door de klant bij het magazijn opgehaald worden.

Info: www.kringloopwinkeldewolden.nl

Lees ook Enorme belangstelling voor nieuwe Kringloopwinkel

Reacties