Enorme belangstelling voor nieuwe Kringloopwinkel

Ruinerwold – Onder enorme belangstelling is net na de middag de nieuwe Kringloopwinkel van Ruinerwold geopend. Die eer was weggelegd voor burgemeester Roger de Groot. De opening speelde zich slechts kortstondig af in de witte wereld van de Westerweiden.

Er was goed over nagedacht, want precies om 13.00 uur maakten voorzitter Gerrit Brink en burgemeester Roger de Groot een groot rood lint los en kon iedereen naar binnen. De belangstelling was zo groot, dat het welkomstlied dat de christelijke muziekvereniging Bergklanken speelde, te kort was om iedereen met een muziekje naar binnen te zien komen.

De drukte was overigens afgelopen dinsdagmiddag ook al immens. Om één uur ging de deur van het nieuwe pand voor het eerst open en de auto’s stonden tot richting Blijdenstein geparkeerd. In twee dagdelen tijd werd de omzet van anderhalve week binnengehaald, zoveel werd er ook direct verkocht. ‘En dan blijft het gewoon vol staan’, lacht een medewerker.

Initiatiefrijk

Burgemeester De Groot was lovend over de winkel, waarvoor de gemeente vanuit Initiatiefrijk De Wolden de knip trok ter waarde van honderdduizend euro. ‘Vooral ook omdat de winkel er maatschappelijk toe doet, omdat veel organisaties er wel bij varen. Het is bovendien recycling in de grootste zin van het woord.’

Gerrit Brink, samen met Johannes de Kleine voorzitter van de stichting, zei dat et bestuur enorm trots is op hetgeen gerealiseerd is. ‘Maar ook trots dat we het hebben gefikst met alleen maar ondernemers uit Ruinerwold. Alle inkopen doe we ook bij ondernemers uit ons dorp’, zei Brink. In april 2018 stond er nog helemaal niks, nu staat er een grandioos pand. ‘Is alles dan zonder slag of stoot gegaan? Om de drommels niet. Het ging soms hard tegen hard, maar een bekend spreekwoord luidt: zonder dwarsliggers krijg je nooit een recht spoor. Of: zonder wrijving krijg je nooit glans. Nou, het glanst hier als nooit tevoren.’

Reacties

gallery
22342
Enorme belangstelling voor nieuwe Kringloopwinkel
Ruinerwold – Onder enorme belangstelling is net na de middag de nieuwe Kringloopwinkel van Ruinerwold
https://de-wolden.nieuws.nl/nieuws/22342/enorme-belangstelling-voor-nieuwe-kringloopwinkel/
2019-02-01T14:10:44+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2019/02/01140940/pn01022018-Kringloopwinkel-Ruinerwold-opening10.jpg
bergklanken, gerrit brink, johannes de kleine, kringloopwinkel, roger de groot, ruinerwold, westerweiden
Nieuws, Zakelijk, Zakelijk