Zwembad De Waterlelie in Zuidwolde gaat 18 mei weer open

De nieuwe familieglijbaan kan nog niet worden gebruikt.
Foto: Leonie Scheper

Zuidwolde – Zwembad De Waterlelie in Zuidwolde gaat maandag 18 mei open voor zwemmers.  Da gebeurt dan wel onder voorwaarden en de nodige maatregelen. ‘De KNZB heeft een protocol opgesteld met maatregelen die ervoor moeten zorgen dat wij veilig open kunnen. We moeten het zwembad dus coronaproof maken’, laat het bestuur weten.

Om te voorkomen dat het te druk wordt in het zwembad, wordt gewerkt met zwemblokken van een uur: 45 minuten om te zwemmen en 15 minuten voor het wisselen van bezoekers en desinfecteren van het zwembad. In een zwemblok worden maximaal 60 zwemmers toegelaten tot het zwembad.
Er kan worden gezwommen op vooraf gereserveerde tijden. Reserveren is alleen voor abonnementshouders mogelijk. Het is dus niet mogelijk een entreekaartje bij de kassa te kopen. Er wordt achter de schermen aan gewerkt dat dit vooraf inschrijven mogelijk wordt gemaakt.

Beperkt open

‘Coronaproof betekent verder dat we beperkt open gaan: volwassenen kunnen banen zwemmen, kinderen onder 8 jaar gebruiken het kinderbad en kinderen tot en met 12 jaar het ondiepe gedeelte. De kiosk en de speelweide blijven gesloten en de glijbanen en springplanken worden niet gebruikt.’
Verder geldt dat zwemmers alleen komen met personen uit het eigen huishouden, dat zwemmers zich thuis omkleden en douchen en dat toiletten alleen in nood gebruikt kunnen worden. Op de perrons worden looproutes aangebracht en in het zwembad komen verschillende banen om heen en weer te zwemmen. Ook dit wordt komende week verder uitgewerkt.

Abonnementen

De voorverkoop van abonnementen loopt door tot en met 18 mei. Na 18 mei kan besteld worden tegen het reguliere seizoentarief. ‘Omdat we dit seizoen later open gaan, kijken we of het mogelijk is om langer in het seizoen open te blijven. Op die manier kan langer gebruik gemaakt worden van het abonnement. Abonnementen kunnen vanaf 18 mei worden afgehaald bij de kassa. Doe dat alleen als je gereserveerd hebt om te zwemmen.’

Zwemlessen

Op maandag 18 mei wordt gestart worden met de zwemlessen. Ouders met kinderen die zwemles willen volgen kunnen het kind aanmelden via [email protected]. Vermeld de naam en leeftijd van het kind, voor welk diploma en welke lestijd hij of zij ingeschreven wil worden. Tijden en tarieven zijn op de website te vinden: http://www.zwembaddewaterlelie.nl. Als er onvoldoende aanmeldingen zijn voor een bepaalde lestijd, dan kan deze les komen te vervallen. Deze worden dan in overleg met de betrokkenen verplaatst.

Dossier: Corona nieuws

Reacties