Theaterstuk over Mina Koes is ook veroordeeld tot 2021

Mina Koes in de wachtkamer.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – De openluchtvoorstellingen van Mina Koes gaan eind augustus niet door. Dat heeft het bestuur vanmorgen besloten. De voorstellingen zijn tot nader order uitgesteld als gevolg van de maatregelen rond het coronavirus.

Een nieuwe datum is nog niet vastgesteld, maar gehoopt wordt dat ‘ergens in 2021’ alsnog prachtige openluchtvoorstellingen te zien zijn bij Het zwarte Gat in Zuidwolde. We gaan nu alle betrokken instanties informeren en vertrouwen erop dat iedereen net zo enthousiast met ons blijft samenwerken als tot op heden gebeurd is. ‘Natuurlijk is het jammer voor iedereen en vooral voor de artistieke medewerkers zoals de acteurs, musici en regie, die al ruim driekwart jaar volop aan het oefenen zijn geweest’, laat het bestuur weten.

Tickets geldig

Tickets blijven gewoon geldig en zijn volgend jaar op de nieuwe data gewoon te gebruiken. Het bestuur nog de stille hoop dat wanneer het openbare leven voor 1 juni vrijgegeven zou worden, zonder ernstige beperkingen, dat de voorstellingen op de geplande data eind augustus haalbaar en artistiek verantwoord zouden zijn.

De repetities liggen al twee maanden stil. Nu duidelijk is dat komende zomer geen evenementen gehouden mogen worden, is de knoop alsnog doorgehakt. ‘We willen de voorstelling graag verplaatsen naar 2021. Welke periode in 2021 is dan nog een vraagteken. Mogelijk wachten we dan niet tot augustus, maar indien mogelijk eerder in het jaar’, liet men al eerder weten op de site http://minakoes.nl. De organisatie houdt iedereen via internet, Facebook en de media op de hoogte.

Lees ook Stormloop op kaarten openluchttheater Mina Koes

Lees ook Al één voorstelling ‘Mina Koes’ uitverkocht

Dossier: Corona nieuws

Reacties