Stormloop op kaarten openluchttheater Mina Koes

Zuidwolde – Op de eerste mogelijkheid om kaarten  voor het openluchttheater spektakelstuk Mina Koes te kunnen bemachtigen, is enthousiast gereageerd. Meer dan duizend kaarten gingen vrijdagavond in zaal Den Kaat over de toonbank en dat zijn al zeker drie voorstellingen. Zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur is er weer een voorverkoop in zaal Den Kaat.

In totaal zijn er voor augustus zes voorstellingen gepland, maar er was er bij voorbaat al een door de gemeente ‘opgekocht’. Bovendien wordt de voorstelling van 23 augustus ene speciale.

De voorverkoop op vrijdagavond leverde lange rijen op die tot buiten de zaal zichtbaar waren. Veel mensen wilden zich verzekeren van kaartjes voort dit eenmalige stuk, geschreven door Jan Veenstra en opgevoerd in een tijdelijk theater bij Het Zwarte Gat. Het stuk vertelt de moord op het dienstmeisjes Mina Koes in de negentiende eeuw bij Het Zwarte Gat. De spelers hebben zich voor de jaarwisseling wekenlang gebogen over het eerste deel, tijdens de repetitie van 14 januari krijgen ze voor het eerst het tweede deel onder ogen en kunnen ze zich die tekst eigen maken.

Lees ook:  Al één voorstelling ‘Mina Koes’ uitverkocht

Reacties