Nationale Buitenlesdag verplaatst naar 22 september

Buitenlessen.
Foto: IVN

Zuidwolde – De Nationale Buitenlesdag is vanwege corona verplaatst naar dinsdag 22 september. Dat maakten Jantje Beton en IVN Natuureducatie bekend. De 2800 scholen die zich hebben aangemeld, hebben inmiddels een bericht ontvangen met de nieuwe datum.

Scholen die zich nog niet hebben ingeschreven, kunnen zich aanmelden via www.buitenlesdag.nl. „We hopen dat alle leerlingen op de nieuwe datum weer volop naar buiten kunnen. Want wat is er nou leuker dan tijdens de les beestjes zoeken, optellen met sprongen of een geschiedenisrace”, aldus de organisatie.

Scholen en ouders kunnen alvast inspiratie opdoen via www.buitenlesdag.nl voor buitenlessen thuis. Hier staan ruim 70 uitgewerkte buitenlessen die grotendeels gratis beschikbaar zijn. Ze helpen scholen bij het samenstellen van een aangepast lesaanbod en ouders bij het in beweging houden van hun kinderen.

De Nationale Buitenlesdag is een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie om kinderen onder schooltijd meer te laten bewegen en meer buiten te laten komen. Door buiten les te krijgen, leren kinderen beter en effectiever. Buiten is er voor kinderen volop ruimte om te spelen, te bewegen, te ontdekken en te onderzoeken. Zowel scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal basis- of speciaal voortgezet onderwijs en buitenschoolse opvang kunnen meedoen.

Reacties