Nieuwe stap op weg naar tweede fase Ekelenberg

Hans Haar.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – De ontwikkeling van fase 2 van plan Ekelenberg in Zuidwolde is ingezet. Dat gebeurde niet met de geplande feestelijke bijeenkomst, maar in klein comité vanwege de coronacrisis. In fase I van het Bospark Ekelenberg zijn de eerste woningen al enige tijd  bewoond en er wordt nog volop doorgebouwd. Eigenaar van de voormalige camping Ekeleberg, Hans Haar, is alweer volop bezig met uitbreiding van de wijk.

Onlangs is de handtekening gezet onder een overeenkomst met de gemeente voor het ontwikkelen van fase II. De gemeente heeft hiermee medewerking toegezegd voor dit plan dat ongeveer 61 woningen omvat. Op dit moment wordt een bestemmingsplan voorbereid om de bouw van de woningen mogelijk te maken. Het gaat een gevarieerd woningbouwprogramma. Er komen zowel huur- als koopwoningen in allerlei types, vrijstaand, twee-onder-een-kap, rij en ook geschakelde bungalows.

Bouwrijp

Nadat de bestemmingsplanprocedure is afgerond, kan gestart worden met het bouwrijp maken van het gebied. Daarna kan worden gebouwd in fase II. De verkoop van de kavels gaat via makelaar Hentenaar. De gemeente heeft hiermee geen bemoeienis.

Wethouder Gerrie Hempen had een plan voor een feestelijk momentje van de bekroning van de samenwerking van de gemeente met Hans Haar tijdens de ondertekening van de overeenkomst. Betrokkenen waren uitgenodigd bij de moeder van Hans, die in het Bospark is blijven wonen. Haar woning is in het plan opgenomen en zo is zij de eerste bewoner van het plan geworden. Vanwege het coronavirus is de bijeenkomst afgelast, maar Gerrie Hempen heeft toch aandacht aan het heugelijke feit besteed door telefonisch contact met Hans te hebben en hem te feliciteren met het plan.

Reacties