Kleine pleister op wonde 100-jarig KIOS

Ruinerwold – Het was een kleine pleister op de wonde dat zaterdagmiddag nog wel het jubileumboek van korfbalvereniging KIOS in Ruinerwold gepresenteerd kon worden. Voor een select gezelschap en wel in de eigen kantine. Geen feest in het dorpshuis van Ruinerwold, maar de teleurstelling over de afgelasting van het eeuwfeest was al een klein beetje ingedaald.

De redactiecommissie die zich met de samenstelling van het jubileumboek bezig had gehouden, presenteerde het eerste exemplaar aan KIOS-voorzitter Ronald Wagter. ‘Als je weet hoeveel tijd er in het jubileum is gestoken, hoe vaak er vergaderd is, dan is het natuurlijk ontzettend zonde dat het feest niet door kan gaan door de coronaproblemen, maar als wij zelf de keuze hadden moeten maken, dan stel je misschien mensen teleur. Je doet het nooit goed’, zei Wagter. Donderdagmiddag nam de regering het enige besluit dat genomen kon worden: geen evenementen waar 100 mensen of meer komen. Jammer voor KIOS, waar zeker 230 reünisten verwacht werden, los nog van de eigen leden. Wagter sprak van een gekke dag, een gek weekend en noemde het jubileumprogramma ‘prachtig en gevarieerd’. Wanneer dit alsnog gevoerd gaat worden, is onbekend. Iedereen is het over eens dat eerst maar eens afgewacht moet worden hoe het verder gaat met het coronavirus.

Van het jubileumboek zijn 500 exemplaren gedrukt. De commissie is er een jaar mee bezig geweest en heeft er in de slotfase flink tempo in gezet. De mensen die een boek hadden besteld, hadden de mogelijkheid om het zaterdagmiddag op te halen. er moest alleen wel steeds opgelet worden dat het niet te druk werd in de kantine van KIOS.

Lees ook Jubileumboek voor honderdjarig KIOS

Reacties