Jubileumboek voor honderdjarig KIOS

Commissie jubileumboek.
Commissie jubileumboek.
Foto: KIOS

Ruinerwold – Het honderdjarig jubileum van korfbalvereniging KIOS uit Ruinerwold wordt komend weekend ook opgeluisterd met de presentatie van een jubileumboek. Een werkgroep van de jubilerende korfbalvereniging KIOS is  actief aan de slag gegaan met de ontwikkeling van dit boek.

Komende zaterdag wordt het boek tijdens de receptie overgedragen aan de vereniging. Dat gebeurt door de uit 6 leden bestaande commissie. De werkgroep is benaderd door de Jubileumcommissie, die reeds een jaar werkt onder verantwoordelijkheid van het bestuur en het jubileumjaar inhoud geeft.
De werkgroep heeft de opdracht aanvaard en samen met de jubileumcommissie het doel en de uitgangspunten benoemd. Het doel was het uitbrengen van een aandenken aan het honderdjarig bestaan van onze vereniging KIOS in de vorm van een boekwerk. Hierbij is gewerkt vanuit een aantal uitgangspunten.

Sociale vereniging

‘Met het goed leesbare boek willen wij een beeld creëren van onze 100-jarige vereniging, zonder dat het een geschiedenisboek wordt.  Een gevarieerd beeld van een actieve, sportieve en sociale vereniging, waarbij gebruik gemaakt is van input van heel veel (oud)leden, (oud)trainers en bestuurders, maar ook van allerlei wetenswaardigheden van de vereniging en de leden’, aldus de werkgroep.

Uiteraard zijn er foto’s opgenomen in het boek.  Het boek is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Stichting 1865, een stichting opgericht door de voormalig Bondsspaarbank Ruinen. Volgens Roelie Baas-Zwiers is het boek een mooie aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan en herinneringen te delen die de korte verhalen oproepen. Als dat het geval is dan is de missie van de werkgroep geslaagd.

Het boek is verkrijgbaar tijdens de viering van het 100-jarig jubileum op 14 maart  en  daarna in dorpshuis Buddingehof te Ruinerwold.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen