Coronavirus komt dichtbij: besmetting Staphorst

Coronavirus
Foto: Pixabay / Thor Deichmann

Staphorst  – Het coronavirus komt steeds dichterbij. Gisteravond is bij een inwoner van buurgemeente Staphorst een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Burgemeester Gerrit Jan Kok is door GGD IJsselland geïnformeerd. De inwoner zit in thuisisolatie. GGD IJsselland onderhoudt persoonlijk contact met de inwoner en brengt in kaart met wie deze persoon contact heeft gehad.

Op woensdag zijn er in Nederland weer 121 coronabesmettingen bijgekomen. De teller staat sinds woensdagavond op 505 besmette patiënten in totaal. Het aantal nieuwe positieve testen is hoger dan de afgelopen dagen. Ook is er weer iemand overleden aan het virus. In totaal zijn er nu vijf mensen overleden. In alle provincies is nu het coronavirus geconstateerd, het eerst en meest in Noord-Brabant en laatst in de provincie Groningen. Op de website van het RIVM staat een kaart per gemeente, en daarop een link naar een wereldkaart. COVID-19 is inmiddels een pandemie.

Tempo

Burgemeester Kok: “Gezien het tempo waarin het virus zich nu in Nederland verspreidt, hielden we al rekening met een eerste besmetting in onze gemeente. We leven mee met de persoon die dit overkomen is. Ik kan me voorstellen dat inwoners vragen hebben naar aanleiding van deze melding. Het is goed om te weten dat dezelfde adviezen van toepassing blijven, zoals goed handen wassen. Inwoners en werkgevers met vragen over corona, kunnen zich het beste informeren op de websites van GGD IJsselland en het RIVM. De GGD houdt ons goed op de hoogte van eventuele verdere ontwikkelingen.”

De belangrijkste hygiënemaatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen, zijn: handen wassen met water en zeep, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. De nieuwe maatregel is dat mensen geen handen meer moeten schudden met elkaar. Heeft u als inwoner of werkgever vragen over corona? Kijk voor meer informatie en vragen en antwoorden op de websites van GGD IJsselland en het RIVM. De Rijksoverheid is dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur via telefoonnummer 0800-1351.

Reacties