Vrouwen van Nu versterken en verbinden in Ruinen

Ruinen – Met een mooie reeks workshops en vooral het leggen van nieuwe verbindingen, hebben alle afdelingen van de Vrouwen van Nu in de gemeente De Wolden een bijzonder geslaagde eerste editie gekend van Vrouwendag. In buitencentrum De Poort kwamen 230 vrouwen bijeen en daarmee was de organisatie uitermate tevreden. De  weken geleden geopperde 350 aanwezigen bleken te hoog gegrepen, bovendien was er toch een klein beetje angst dat het Coronavirus dames thuis zou houden. ‘Maar dit aantal stemt tevreden, het hadden er misschien ook niet zo heel veel meer moeten zijn’, zei Rianne Hakkers, de spreekbuis van de organisatie.

Het was inderdaad aardig vol in de grote zaal van De Poort en direct bij aankomst werd er aardig gekletst. De voorzitter van de afdeling Linde introduceerde wethouder Gerrie Hempen als degene die de opening mocht verrichten. Daarna was het de beurt aan Rosemary de Souza uit Geeuwenbrug voor een muzikale start van de middag. De aanwezige dames die dachten dat ze gewoon lekker op hun stoel konden blijven zitten, kwamen bedrogen uit. Rosemary had ze snel in de benen met haar muzikale warming-up. Het was een voorbode voor een middag vol versterking en verbinding, het thema van de Vrouwendag. Veel van de aanwezigen kenden elkaar nog niet en daarom waren de workshops, die ook lezingen of presentaties konden zijn, zo goed om de boel eens goed door elkaar te gooien.

Twee rondes

In acht verschillende zalen was wat te doen en er waren twee rondes, zodat iedereen aan haar trekken kwam. Natuurlijk was Rosemary er met een workshop dans en zang, Manon Overdijk vertelde vol passie over de zorgformule Knarrenhof en Elsbeth Kruidhof ging in op kleuren van je zelfvertrouwen. Dan was er Sietske Osinga over ‘het kind in jezelf’, Kobie Kijk in de Vegte las voor uit eigen werk en Femke Anne Kaldenberg zorgde voor de creatieve insteek met als thema ‘samenwerken in creativiteit en verbondenheid. Rianne Hakkers zelf ging in op speeddaten en Korie Homan vertelde over haar leven als sportvrouw en de hindernissen die erbij horen.

Lees ook Mooi programma eerste Vrouwendag

Reacties