Mooi programma eerste Vrouwendag

De organisatie.
Foto: Eigen foto

Linde/Ruinen – Als de eerste Vrouwendag van de gezamenlijke Vrouwen van Nu in De Wolden er opzit, is de verbinding compleet. Op zaterdag 7 maart vindt de eerste Vrouwendag ooit van deze voormalige plattelandsvrouwen plaats en met het aantal aanmeldingen dat nu al binnen is, lijkt de dag een groot succes te worden.

„We zijn er dan ook al een jaar mee bezig en hopen dat tussen de 350 en 400 vrouwen naar Ruinen komen. En ja, dat mogen ook vrouwen van buiten de gemeente zijn en ook vrouwen die nog geen lid zijn”, benadrukt Rianne Hakkers uit Linde. Ze is als woordvoerder ook één van de acht workshopleiders van de dag.

Programma

Het programma van de dag biedt wat dat betreft voor iedereen wel wat. Zo is er Rosemary de Souza uit Geeuwenbrug met een workshop bewegen, zang en dans. Zij speelt ook een mooie rol bij de opening en sluiting en zorgt met haar Afrikaanse vrolijkheid voor een ontspannen sfeer. Dan is daar Manon Overdijk die de zorgformule De Knarrenhof uitlegt, maar ook Elsbeth Kruidhof die de deelnemers van haar workshop meeneemt in het proces van zelfvertrouwen opbouwen. Sietske Osinga gaat in op het fenomeen van chronische pijnklachten, slaapproblemen en oververmoeidheid, iets wat in de huidige maatschappij een probleem van alle leeftijden is.

Kobie Kijk-in-de-Vegte vertelt verhalen uit eigen werk en Femke-Anne Kaldenberg uit Ruinen gaat creatief met vrouwen aan de slag. Naast Rianne Hakkers met haar speeddaten is er nog Korie Homan, die vertelt over haar carrière als sportvrouw en mondiaal toprolstoeltennisser. Oftewel: hoe je tegenslag kunt overwinnen. De Vrouwen van Nu zijn al enige tijd bezig met het halen van speciale workshop-armbandjes.

De Vrouwendag, mede mogelijk gemaakt met subsidie van Initiatiefrijk De Wolden, begint om 12.30 uur. Aanmelden kan nog tot en met 1 februari: [email protected], 0522-470160 of 06-44587345. Er zijn twee workshoprondes, maar bij aanmeldingen moet ook een reservekeuze worden aangegeven.

Peter Nefkens

Reacties