Afdelingen D66 samen verder in Zuidwest-Drenthe

Afdelingen D66 Zuidwest-Drenthe samen verder.
Foto: D66

Zuidwolde – In een bijzonder gecombineerde afdelingsvergadering op Valentijnsdag besloten de leden van D66 Hoogeveen, Meppel en De Wolden per 1 maart jl. een nieuwe afdeling ‘D66 Zuidwest Drenthe’ te vormen. Tijdens de vergadering was Tweede Kamerlid Antje Diertens aanwezig om samen met de leden het glas te heffen op een geslaagde avond.

Het is een resultaat van een samenwerkingstraject dat in 2019 is ingezet op initiatief van de lokale besturen. Voorzitter van de fusiecommissie Niels Strolenberg: “de leden van onze nieuwe afdeling zijn blij met deze sprong vooruit. Door de samenwerking krijgen talentontwikkeling, kennisuitwisseling en het organiseren van themabijeenkomsten extra aandacht. Afdeling Zuidwest Drenthe kent bevlogen D66’ers met een optimistische mensbeeld, een positief beeld over de toekomst. En dat optimistische beeld in deze tijd van ietwat somberheid is veel waard en krijgt door samenwerking meer kracht”. Bij de vorming van het nieuwe bestuur zwaait Strolenberg na acht jaar bestuursvoorzitterschap af bij afdeling D66 Hoogeveen.

De gemeenteraadsfracties van de democraten blijven in Hoogeveen, Meppel en De Wolden zelfstandig in hun gemeenteraad functioneren. De nieuwe afdeling faciliteert de fracties door het bieden van onderling contact over gemeenschappelijke onderwerpen, scholing, bundeling van deskundigheid en inbedding in de regio en de landelijke vereniging.

Reacties