Goede belangstelling voor boekpresentatie ‘Te Koop’

Volle bak bij ZZVV.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Het ei is gelegd, het boek ‘Te Koop’ van tonprater Koop Drost is maandagavond gepresenteerd. Drie sprekers waren uitgenodigd om hun verhaal te doen in een volle ZZVV-kantine.

Hans ten Hoopen was de opperstalmeester en deed dat op voortreffelijke wijze, waar hij al gelijk Koop Drost volledig fileerde. Daarmee was de avond begonnen. Als eerste spreker was Koops oude  buurman dokter Ten Hoopen aan het woord, die in zijn speech het belang van dialect benadrukte en eindigde met de verbazing dat Koop het boek in het Nederlands had geschreven. Hij wist niet dat Koop dat kon en na het lezen van het boek wist hij nog steeds niet of Koop  het kon.

Een zoen van zijn moeder.

De tweede spreker was Marianne van der Klocht, cabaretière van Boerenblond. Zij had veel moeite gedaan om een goed verhaal in elkaar te zetten. Van elk verhaal in het boek had zij een zin gepakt en van die zinnen weer een verhaal gemaakt. Ook bij haar bleef het publiek geboeid luisteren en werd er vooral veel gelachen.

Roast

Daarna was het pauze en na de pauze was Rob van Elst aan de beurt die zou komen met een roast. Het werd geen roast , nee het werd een ROAST! Als iemand ooit de gedachte had om het boek te kopen, dan leverde Rob wel de argumenten aan om het niet te doen. ‘Heerlijk’, zou Koop Drost na afloop vaststellen. De ene grap na de andere grap slingerde hij de zaal in en Koop was dit keer goed het “slachtoffer”. ‘Absoluut top verhaal van één van de grootste tonpraters van Nederland’, merkte Koop op.

Om half tien mocht werd het boek door Koop overhandigd aan zijn moeder, die het dankbaar in ontvangst nam. Als afsluiting van het formele gedeelte werd er geproost met een drankje, “Tears for a writer”, vakkundig gemaakt door Hans van de Mitra. Om kwart voor tien kon de verkoop en signeren van het boek starten en het mooie was dat bijna  iedere aanwezige met een boek naar huis ging.

Lees ook Tonprater Koop Drost presenteert zijn eerste boek

Vanaf  28 januari is het boek voor €12,50 te koop bij Flinkert boerenkaas aan de Drogtzee, Boekhandel Spijkerman aan de Hoofdstraat , HEMA Hoogeveen, Herberg ’t Plein en Buitenbosch te Genemuiden.

Volle bak in de kantine van ZZVV.

Reacties